Sünnetten Sonra İstanbul’da Gezilecek Camiler
Sünnet düğünlerinden sonra camileri gezmekte eskilerden günümüze gelen adetlerden biridir. Eskilerde sünnetten sonra camilere gidilir ve camide bol bol dualar edilip şükür namazı kılınırdı. Günümüzde pek sık yapılmasa da halen bu adeti uygulayanlar vardır. Sünnetten sonra camileri gezmek ve şükür namazı kılmak oldukça güzel bir davranış olacaktır. Sizlere İstanbul’da oturuyorsanız eğer Sünnet düğününden sonra İstanbul’da gezilecek camiler hangileridir bunları sizlere sıraladık. Sizlere İstanbul’un önemli camilerini sıraladık bunları aşağıda inceleyebilirsiniz:
- Süleymaniye Camii: İstanbul’un gözde camilerinden biri olan günümüzde yerli yabancı birçok turist çeken Osmanlı zamanında Mimar Sinan tarafından yapılan Süleymaniye Camisi İstanbul’da mutlaka görülmesi ve gidilmesi gereken bir camidir. Tarihi bir değeri olan ve Osmanlı tarihinin önemli padişahlarından olan ve en uzun tahtta kalan Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın şerefine yapılan bu cami büyük bir değer kazanmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın ve Eşi Hürrem Sultan’ında türbesini içinde bulunduran bu cami İstanbul’da yoğun ilgi görülen camilerin arasında yer almaktadır. Peki Süleymaniye Camisi nerede diye merak ediyorsanız İstanbul’un Fatih bölgesinde yer almaktadır Eminönü Mısır Çarşısına 10 dakikalık yürüme mesafesinde.
- Eyüp Sultan Camii: İstanbul’un bir diğer gözde camilerinden biride Eyüp Sultan Camisidir. 3. Selim döneminde inşaatı biten ve tarihi bir önem taşıyan camilerden biri olan Eyüp Sultan Camisi aynı zamanda Eyüp’ün en gözde mekanlarından Pierre Loti Tepesine yakınlığından dolayı günümüzde bir hayli ilgi duyulan camilerden biridir. Sizlerde sünnet düğününden sonra bir camiye gitmek ve aynı zamanda gezmek istiyorsanız Eyüp Sultan Camisi size güzen bir seçenek olacaktır hem Eyüp Sultan Camisine gidebilir hem de Pierre Loti Tepesinde güzel bir manzara eşliğinde çay veya kahvenizi yudumlayabilir veya güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Eyüp Sultan Camisi nerede diye düşünüyorsanız Eyüp semtinde bulunan Haliç Köprüsünü kuzeyinde kalan ve Pierre Loti Tepesine çok yakın bir konumdadır.
- Fatih Camii: İstanbul’un bir diğer önemli camisi de Fatih Camisidir. Osmanlı’nın önemli padişahlarından olan ve İstanbul’u Fetih eden Baş komutan Fatih Sultan Mehmet Han tarafından yapılan Fatih Camisi tarihi bir önem taşımaktadır. Bu nedenle İstanbul’un gözde ve yerli yabancı turist çeken camilerinden biridir. Fatih Cami nerede diye düşünüyorsanız İstanbul Fatih semtinde Fatih Tranvay durağına yakındır.
- Ortaköy Camii: İstanbul’un gözde yerlerinden olan Ortaköy sahilinin hemen yanı başında Sultan Abdulmecit tarafından Mimar Nigoğos’a yaptırılmıştır. Ortaköy Sahilinin büyük bir ilgi görmesinin sonucunda Ortaköy Camide bir hayli ilgi duyalan camilerden biri haline gelmiştir. İstanbul Boğazı Manzaralı bu camiye gelenler hem camiyi ziyaret edebilir hemde eşsiz manzaranın tadını çıkarabilir. Ortaköy Camii nerede diye düşünüyorsanız Ortaköy boğaz manzaralı sahile geldiğiniz zaman mutlaka göreceksiniz.
- Beyazıt (Bayezid) Camii: Beyazıt Döneminde yapılan ve Beyazıt meydanı, Kapalı çarşı, İstanbul Üniversitesinin hemen yanı başında olmasından dolayı Beyazıt Camii günümüzde büyük bir ilgi görülen camilerden biridir. Beyazıt Camiiye gelirken Beyazıt meydanını, Kapalı Çarşı’yıda gezebilirsiniz. Beyazıt cami nerede diye düşünüyorsanız Beyazıt Meydanın hemen yanında.
- Sultan Ahmet Camii: İstanbul’un en gözde camisinden olan ve günümüzde hala bir hayli ilgi gösterilen ne zaman gidersek gidelim bir hayli kalabalığı olan herkesin mutlaka görmesi gerekn camilerden biri olan Sultan Ahmet Camisi 1. Ahmet tarafından Mimar Sedefkar Mehmet Ağa’ya yaptırılmıştır. 6 Minarali Olan Sultan Ahmet Camisi görkemli harika bir yapı olmasından dolayı Sultan Ahmet Meydanın her yerinde görünmektedir. İstanbul’da oturuyorsanız sünnetten dolayı olmasa bile mutlaka gidip görmeniz gereken camilerden biridir. Sultan Ahmet Camisi nerede diye düşünüyorsanız Sultan Ahmet meydanına gittiğinizde o harika ve görkemli görünümünü görmemeniz imkansızdır.
Bilalpmk
Cevapla